Rege 60. digitális fotókiállítás

A Samsung The Frame és a Balatoni Kultúrhang bemutatja - Rege 60 digitális fotókiállítás

A Tihanyi-félszigetet a Jóisten örömében teremtette!

 

E csodálatos helyen a Bencés Apátsági Templom lábánál bújik meg varázslatos panorámájával a Rege cukrászda.

 

A Rege Cukrászda 1950-ig a Tihanyi Bencés Apátság gazdasági udvara volt. 1950-ben Magyarországon a szerzetesrendeket megszüntették, így a terület az állam tulajdonába került. 1961 június 16-án az egykori gazdasági udvar helyén megnyitották a Rege presszót. Harminc év elteltével saját cukrászműhelyt alakítottak ki és így a presszóból cukrászda lett.

 

"Olyan jó itt lenni!" 

 

"Csak ültem a teraszon és néztem a délutáni változó fényeket. Körülöttem oly béke és nyugalom honolt, mintha csak angyal szállt volna át a teraszon. Nem csak fáradt testem, de lelkem is megpihent."

 

A tó vízén ezernyi gyémántként csillannak meg a napsugarak, fehér kis vitorláshajók szelik a habokat, a levegőt hársfa, levendula, no meg a frissen sült sütemények édes illata fűszerezi. Míg különös varázslattal ajándékozza meg vendégeit, ő maga a lelkek hódolatát kapja, a rácsodálkozás csendjét.

A Balatoni Kultúrhang a Samsung The Frame-el karöltve mutatja be

a Világnak ezt a csodás és felejthetetlen kiállítást - a - Rege 60.-at.

 

E képek és képzeletünk fúziója visszarepít Minket az időben. Újra ott lehetünk ezen a szépséges és egyedi helyen, kávézhatunk az akkori nagy művészekkel, mint Tolnai Klári és Latinovics Zoltán, beleshetünk a kulisszák mögé és lenézhetünk a világ egyik legszebb panorámájára mely egyedülállóan változatlan a maga tiszteletet parancsoló lágyságával. 

gallery_edited.jpg

• A kiállítás képei •

• A megnyitóról készült képek •